Blog de Farmàcia Roser Miró. Andorra: Coronavirus (Covid-19).

Coronavirus (Covid-19)

Des de que en un article amb data 24 de gener del 2020 vam publicar informació sobre un nou coronavirus aparegut a Wuhan (Xina), la situació ha evolucionat molt ràpidament. Per començar es va decidir que el seu nom seria Covid-19, però el que ha estat especialment preocupant és la seva expansió per tot el món.
Per això en aquest article volem difondre les Mesures de Protecció Bàsiques contra el nou coronavirus Covid-19, que recomana la OMS (Organització Mundial per a la Salud):

Rentis les mans amb freqüència:

Rentis les mans freqüentment amb un desinfectant de mans a base d'alcohol o aigua i sabó.
¿Per què? Rentar-se les mans amb un desinfectant a base d'alcohol o aigua i sabó mata el virus si aquest es troba a les seves mans.

Adopti mesures d'higiene respiratòria

Al tossir o esternudar, tapis la boca i el nas amb el colze flexionat o amb un mocador, tiri el mocador immediatament i rentis les mans amb un desinfectant de mans a base d'alcohol o aigua i sabó.
¿Per què? Al tapar-se la boca i el nas durant la tos o l'esternut s'evita la propagació de gèrmens i virus. Si vostè esternuda o tus tapant-se la boca amb les mans, posteriorment pot contaminar els objectes i les persones a les que toqui.

Mantingui el distanciament social

Mantingui al menys 1 metre de distància entre vostè i les altres persones, particularment aquelles que tossin, esternudin o tinguin febre.
¿Per què? Quan algú amb una malaltia respiratòria, com la infecció pel 2019-nCoV, tus o esternuda, projecta petites gotícules que contenen el virus. Si està massa aprop, pot inhalar el virus.

Eviti tocar-se els ulls, el nas i la boca

¿Per què? Les mans toquen moltes Superficies que poden estar contaminades amb el virus. Si es toca els ulls, el nas o la boca amb les mans contaminades, et pots transferir el virus de la superfície a tu mateix.

Si te febre, tos o dificultat per respirar, sol·liciti atenció mèdica a temps

Indiqui al seu prestador d'atenció de salut si ha viatjat a alguna zona amb presència del 2019-nCoV, o si ha tingut algun contacte proper amb algú que hagi viatjat a aquestes zones i tingui símptomes respiratoris.
¿Per què? Sempre que tingui febre, tos i dificultat per respirar, es important que busqui atenció mèdica d'immediat, ja que dits símptomes es poden deure a una infecció respiratòria o un altra afecció greu.


Com a precaució general, adopti mesures generals d'higiene quan visiti mercats d'animals vius, mercats de productes frescos o mercats de productes animals
Rentis periòdicament les amb aigua potable i sabó després de tocar animals i productes animals, i eviti de tocar-se ulls, nas o boca amb les mans.

Eviti el consum de productes animals crus o poc cuinats

Manipuli aliments segons les bones pràctiques sobre la innocuïtat dels aliments.

Font d'informació: https://www.who.int/es/emergencies/diseases/novel-coronavirus-2019/advice-for-public

 

 

INFORMACIÓ LEGAL

  • La informació proporcionada des de la pàgina web de la Farmàcia Roser Miró està dirigida a complementar, no a substituir, en cap cas, la relació existent entre un pacient o visitant i el seu metge.
  • Política de privadesa i confidencialitat: Qualsevol comunicació transmesa a través de la web de la Farmàcia Roser Miró es estrictament confidencial; tot i que les direccions de correu electrònic i el seu contingut poden ser conservades, la seva informació no serà compartida amb cap font externa.
  • Legislació: Aquesta web esta gestionada i finançada per la Farmàcia Roser Miró, legalment establerta a Andorra la Vella, Principat d'Andorra.
  • Els termes i condicions d'ús d'aquesta web estan regits per les lleis d'Andorra.
  • Aquesta web no disposa ni rep cap finançament de publicitat.
  • La informació d'aquesta web ha estat elaborada pels llicenciats en farmàcia de l'equip de la Farmàcia Roser Miró, a partir de l'aprovació i la informació de les agències governamentals del medicament d'Europa www.emea.europa.eu i dels EEUU www.fda.gov i dels propis laboratoris farmacèutics fabricants.
  • Titular oficina farmàcia: Roser Miró Tuset. Número d'autorització administrativa sanitària: 213.

Darrera actualització: 11/03/2020

Webmaster: fidex@andorra.ad